PDF  | Tlačiť |

Ošetrenie bolesti

Na ošetrenie bolesti používame nasledovné prístroje a metódy:


Rebox: sa využíva na úpravu lokálnej acidózy cez kožu. Elektrické impulzy sa zavádzajú neinvazívnou elektródou do bodu liečenej oblasti a transkutánne (cez pokožku) uvoľňujú sfinktery arteriol a lymfatických ciev v tkanive. Priaznivo ovplyvňujú mikrocirkulačné poruchy v tkanive, lymfostázu a osmotickú nerovnováhu. Rebox je možné použiť aj pri implantovaných kovových materiáloch. V priebehu liečby umožňuje získavať informácie o účinkoch v tkanivách a teda monitorovať a optimálne riadiť priebeh liečby.

Indikácie : bolestivé stavy pohybového aparátu, poštipnutie hmyzom, artróza kĺbov, bolesti kĺbov, hlavy, chrbtice, opuchy dolných končatín, pohmoždeniny, reuma, svalové spazmy, mechanické poškodenie svalu, tenisový lakeť, mechanické poškodenie tkaniva, zápal šliach.


TENS: Transkutánna elektrická neurostimulácia. Táto fyzikálna liečebná metóda bolestivých stavov je založená na poznatku, že dráždením nervov na rôznych miestach a úrovniach nervového systému možno vnímanie bolesti zoslabiť alebo potlačiť.


Indikácie: potlačenie migrény, nervových bolestí, svalových kŕčov, liečení chorôb pohybového ústrojenstva, účinne pomáha pri rehabilitácii


Obstreky chrbtice a kĺbov: obstreky sa prevádzajú pri bolestiach kĺbov ramien, lakťov, zápästí, drobných kĺbov ruky, kolien, členkov a bolestivých miest v okolí chrbtice a inde. Liečivo je aplikované priamo do bolestivého miesta a zmierňuje bolesť.

Bioptrón: Vyžaruje polarizované svetlo, ktoré má pozitívny vplyv na hojenie rán a preťažených svalov a ich úponov.

Indikácie: pri pohybovom aparáte: artróza kĺbov, bolesti kĺbov, hlavy, chrbtice, opuchy dolných končatín, pohmoždeniny, reuma, svalové spazmy, mechanické poškodenie svalu, tenisový lakeť, mechanické poškodenie tkaniva, zápal šliach.


Solux: pri tejto procedúre sa využíva infračervené žiarenie a jeho tepelné pôsobenie.

Indikácie: chronické a recidivujúce zápaly, rekonvalescencia, osteoporóza, artróza, artritída, astma, bronchitída, alergia sezónna či celoročná, stavy po vytrhnutí zuba.